Tour de Bornholm 16

Tour de Bornholm 2016

Touren startede fra Stutteri Liselund den 07. september 2016 kl. 10.... ja ok kl. blev faktisk 1015.

Vejret var pragtfuldt og alle rytterne var glade. Hestene var veloplagte og de kunne klart mærke, at der skulle ske noget andet i dag...

Med på touren var Ketty Petersen (Mánadís), Tabea Zimmermann (Drottning), Else Flyger Paulsen (Lýsa), Trine Adamsen (Øgge Hind), Janne Sommer (Abba), Mille Lindegaard (Skáti) og så jeg (Byr). Følgevognen som altid kørt af Karsten (Glisse).

1. etape gik fra os til Dueodde. 30,14 km på 6,27:10 timer. Vi red ind i mellem i uvejsomt terræn, men alle klarede det fint og vi kom godt frem. Undervejs besøgte vi Boderne, hvor den medbragte frokost blev indtaget - sjovt nok var der besøg af en hel masse militærfolk, der blev overraskede over fremmødet. I Dueodde fik vi is og tog så videre til Captain Poul Erik, hvor hestene skulle overnatte. Efter endt ridt spiste vi sammen på Dueodde Familiecamping, hvor man kan mætte sig i PIZZABUFFET. Tusind tak til Captainen for den udsøgte service og drammen.

På 2. etape - 30,36 km og 5,42:23 timer -  der igen var beriget med det dejligste vejr - fik vi yderligere to ryttere med i flokken. Ida Sparlund og Anne Klitgaard havde valgt at gøre os selskab. Vi red fra Dueodde til Kjærstrup Chokolader, hvor de lækreste flødeboller blev indtaget inden kl. 1030. God service af Kjærstrup Chokolader, der åbnede butikken inden tid. Herefter red vi til Snogebæk, hvor hestene fik lov til at få den skønneste galop med efterfølgende vandgang. Ida og Anne forlod os her. Vi red videre gennem Nexø - Fuglereservatet til Aarsdale, hvor Glisse havde sørget for varme fiskefrikadeller fra det lokale røgeri. NAMMENAM. Med udsigt til Østersøen spiste vi vores medbragte. Turen gik herefter videre til Svaneke, hvor kusine Vip og Jørgen stod klar med gulerødder og kølige drikke. Tusind tak for det.

Vi red herefter videre af den skønne kyststi Listed, hvor farmor Inge Lindegaard og Farfar Poul Lindegaard havde hidkaldt hele den lokale befolkning til kaffe og kage. Tusind tak begge. Så red vi til Saltuna, hvor hestene blev nattet og vi fik dejlig aftensmad hos Solvej og Stig, der er indehavere af Hvide Hus Bornholm. Tak for mad og overnatning.

3. etape startede atter i det skønneste vejr. Hestene havde haft udsigt til Østersøen og var friske igen. Af erfaring vidste jeg, at dagen blev hård og tempoet blev holdt lavt. Vi skulle over den vanskelige klippeetape ved Gudhjem. I Gudhjem blev der spist is og bade i Norresand. 3. etape har meget ridning på landevejen. Vi spiste vores medbragte frokost på Bornholmerpladsen og hestene fik lov til at guffe det dejlige græs. Næste stop var Stammershalle Badehotel. Et sted med super service. Hvis man ønsker at forkæle sig selv og sine nære, så kan dette sted klart anbefales.

Herefter gik touren til Allinge, hvor vi lod hestene få et velfortjent hvil hos Dorte og Johan. Tusind tak for lån af mark igen i år.

Vi traskede til vandet og nogle badede, mens andre valgte at gå videre til den længe ventede gin/hjemmelavet tonic. Kære Jon... det var fantastisk. Herefter spiste nogle af os på Nordbornholms Røgeri og blev virkelig mætte igen igen.

På 4. etape viste vejret sig igen fra den pæneste side. SOLSKIN og over 25 grader... I dag red Solvej (Laxi) med og Else holdt pause.

Touren gik forbi vores gode venner Maria og Ole, der havde hejst Dannebrog i dagens anledning. De stod også med kølige drinks fra morgenstunden - fantastisk god idé... Efter et kort rast red vi mod Hammerknuden. En tur med udfordringer som vi alle glædede os til. Vi spiste frokost hos Marie i Sæne Havn. Det er altid en fornøjelse at komme hér. Marie havde drøntravlt i det smukke sensommervejr... Og det forstår man godt. De lækreste sandwich bliver serveret hér. Efter et velfortjent hvil red vi videre til Helligpeder. Et lidt for spændende ridt ved Vang Pier kunne have gået galt, da min unghest Byr følte sig ekstremt presset inden galoppen. Heldigvis skete der ikke andet end at Eva og Thor måtte sætte sig ret så snapt.

I Helligpeder blev der atter badet og hestene kom på fold. Herefter en god kop kaffe og dejlig kage (Finn´s Brombærkage). Tusind tak for overnatning og kaffe/kagerne.

5. etape... behøver jeg at skrive, at vejret var fantastisk? Tourens sidste dag for denne omgang. Vi skulle via Hasle til Rønne og så hjem til Blemmelyng. Undervejs blev der tid til en rigtig dukkert med hestene. Det er det FEDESTE at svømme med sin hest. Frokosten var medbragt og blev indtaget på stranden. Eneste lille uheld denne dag var, at Abba valgte at lægge sig i vandet med Janne INDEN vi andre ville i...  Heldigvis skete der intet udover en klemt fod, en forskrækkelse og en våd Janne. Janne tog dog revanche og hesten fik badet til den store guldmedalje.

I Rønne holdt vi hvil på Store Torv. Der blev spist is og hestene fik sig en powernap.

Som altid valgte vi at besøge Lene - der desværre ikke er hos os mere.

Så gik touren hjemad via Strandvejen - Onsbæk og Blemmelyng. Glisse ventede os med skøn mad og dejlig vin. Hestene var lykkelige over at være hjemme igen og der blev rullet og rullet.

Hele touren kan kun gøres så problemfrit ved at vores pårørende er så hjælpsomme undervejs. Tusind tak for den store støtte.

.

Seneste kommentarer

05.09 | 18:49

Hej. Vi er en lille gruppe der godt kunne tænke os en ridetur. Har I tid onsdag eller torsdag?
Mvh sacha larsen

05.09 | 06:30

Hej
Min datter på 11 og jeg mor😊 vil gerne ride en 2 timers tur d.28 el.29. Sep.22. Vi ride. Ugentligt på Islænder i skønne Jammerbugten i Nordjylland..

25.08 | 07:43

Hej Sussie.
Min datter og jeg havde en dejlig tur med dig for 1 mdr siden. Mit spørgsmål er om du har ture fredag d. 30/12 da vi tænker at holde nytår på Bornholm. mvh Lone

07.08 | 07:52

Hej1 vi är intresserade av att rida hos dig. Vi är ett gäng som undrar om boende. Bokar vi det själva eller har ni bostad att erbjuda. Tips om inte var vi kan boka nära. A-M Byström

Del siden