Tour de Bornholm 2012

Den 23. maj 2012 startede vores ridetur Bornholm rundt.

Vi var 4 kvinder (Eva, Lis, Anna og jeg), der lagde hårdt ud fra domicilen her i Blemmelyng. Turen gik zik zak til Sose bugt, hvorefter videre langs vandet til Dueodde. Ad strand, på skrænter, sten og dyb sand for til sidst at slutte 1.etape med en smuk natur i fyrreskovene ved Dueodde. I Boderne gjorde vi nødtørftigt holdt hos Nicklas og Pia Stærmose. Mange  tak for den dejlige kaffe. Undervejs mødte vi Glissen min ved Bakka-røgeriet. Vi fik en is og red videre til slutdestinationen, hvor alle vore mænner ventede os med en kold øl. Vi hyggede og kørte smaddertrætte hjem.

Den 24. maj 2012 - etapen fra Dueodde til Svaneke.
Vejret har været pragtfuldt igen. Anna var desværre syg og kunne ikke deltage, så vi var "kun" 3 tøser i dag. Vi red næsten hele vejen langs kysten. Enkelte steder måtte vi vende om, da stierne var for stejle og glatte af klipper og kæmpe sten. Vi var naturligvis inde hos Kjærstrups Chokolader og fik den obligatoriske flødebolle. I Nexø var der fiskefrikadeller på menuen. I Årsdale havde vores mænner dækket op med kaffe og rabarbersmulderkage. Så var bunden lagt til burgeren og det gode øl hos Svaneke Bryghus....  Jeg kan simpelthen ikke spise et riskorn mere i dag.... og i morgen... og i overmorgen... EJ... Det passer naturligvis ikke!!!!
Hestene var helt fantastiske og klarede turen flot. Vi var også lige et smut i det skønneste lille smykke- og malerigalleri hos VGP-smykker http://vgp-smykker.dk/ - vores kusine og "min Jørgen"  der bor i Svaneke på Kirkevangen, er altid et besøg værd.

25. maj 2012 start fra Svaneke Bryghus kl 10. Vi vidste at vi havde en lang dag foran os. Men at den kom til at vare 8 timers ridt med pauser naturligvis kan mærkes nu.
Vejrguderne var atter med os. Hvor heldige kunne vi være. Alle mennesker vi mødte på vej til Sandkås var glade og meget venlige.
Naturen er jo pragtfuld på disse kanter. Vejene var meget opadgående.... virkelig meget. Hestene og vi kom på arbejde.
I Saltuna - Hvide Hus - http://www.hvidehus-bornholm.dk/ stod Solvej og Stig klar med kaffe, muffins og is. Hestene fik et velfortjent hvil på marken og gumlede lystigt af det gode græs.
Herefter gik turen videre til Sandkås. Mange gange var vi nødt til at ride på landevejen, men vi fandt også stier tæt ved vandet og det var pragtfuldt.
I Sandkås ventede vores mænner - vi fik noget let at spise "grill-mad" fra den lokale.... mums 1000 år siden jeg har fået det sidst.

Den 26. maj 2012 vi red fra Sandkås kl. 0900. Vi havde en lang og hård ridetur for os. Vi red til Allinge og fulgte den gamle jernbanesti til Hammerknuden. Vi havde naturligvis søgt Naturstyrelsen om lov til at ride på Hammerknuden. Vejret var igen smukt og vi havde den skønneste udsigt. Det var meget "grænseoverskridende" at ride langs de små - meget smalle stier. Der var trapper og skrænter med klipper der skulle forceres. I Sæne havn holdt vi rast. Det kan helt klart anbefales at prøve de skønne sandwich, kaffe og kage m/is som de søde piger i kiosken kan servere. Tusind tak for vand til hestene også.
Efter Sæne havn gik turen via Hammershus, Finnedalen, Slotslyngen, Vang, Vang stendbrud, Teglkås til Hellig Peder, hvor Evas mand Finn havde lavet frisk kaffe og Eva havde bagt Citrontærte. UHM...

Den 27. har vi holdt pause. Jeg skal ride min nye hest Fála og vi har turistridning.
 
Den 28. maj 2012 - afgang fra Eva og Finn i Hellig Peder kl. 10. Turen gik langs vandet til Hasle, hvor vi lige skulle over en meget farlig bro... Så tog vi den forbi havnen og ned til røgerierne.... Kl. 11 indtog vi vores is.... En efterhånden kærkommen tradition. Skønt ridt gennem Hasle Lystskov, Nordskoven (mødte 3 forskellige hold ryttere/heste). Videre gennem Ådalen, militærområdet ved Almegård (kun på stierne), Tværvejen, Stavelund, Knudsker Kirke, Kærby og så hjem til os gennem Blemmelyng (min elskede skov). Vi var simpelthen færdige som gårdsangere... Glisse havde lavet dejlig mad (kylling, nye kartofler og lækker salat) rødvin og ren hygge... Ikke et øje var tørt. 

Tusind tak til alle der gjorde denne tur mulig. Min "Glisse" var helt fantastisk og støttede os hele vejen med gode råd og vejledning. Drengene var alle en kæmpe hjælp og det var enormt hyggeligt at være sammen med så mange dejlige mennesker på denne måde.

Tusind tak til alle der "slog vejen" forbi og deltog på den ene eller anden måde. 

Så er det bare om at arrangere kommende ture - mon ikke der kommer allerede en i efteråret (september).
 
  

Seneste kommentarer

05.09 | 18:49

Hej. Vi er en lille gruppe der godt kunne tænke os en ridetur. Har I tid onsdag eller torsdag?
Mvh sacha larsen

05.09 | 06:30

Hej
Min datter på 11 og jeg mor😊 vil gerne ride en 2 timers tur d.28 el.29. Sep.22. Vi ride. Ugentligt på Islænder i skønne Jammerbugten i Nordjylland..

25.08 | 07:43

Hej Sussie.
Min datter og jeg havde en dejlig tur med dig for 1 mdr siden. Mit spørgsmål er om du har ture fredag d. 30/12 da vi tænker at holde nytår på Bornholm. mvh Lone

07.08 | 07:52

Hej1 vi är intresserade av att rida hos dig. Vi är ett gäng som undrar om boende. Bokar vi det själva eller har ni bostad att erbjuda. Tips om inte var vi kan boka nära. A-M Byström

Del siden